Sjunet är ett nätverk för höghastighetsanslutningar för statliga institutioner och organisationer i Sverige. Det drivs och administreras av Statens informations- och kommunikationsverk (SIK). Sjunet-nätverket gör det möjligt för anslutna organisationer att kommunicera och samarbeta effektivt genom att koppla ihop dem med en höghastighetsanslutning. Detta ger organisationer tillgång till ett antal tjänster som är direkt anslutna till Sjunet-nätverket, som Internet, e-post, filöverföringar, videokonferenser, tillgång till program, lagring och mycket mer.

Hur kan jag ansluta till Sjunet?

Att skaffa Sjunet till sin organisation är en mycket viktig del av att kunna dra nytta av alla de fördelar som detta nätverk har att erbjuda. Vad som är ännu viktigare är att välja rätt leverantör för att få ut det mesta av denna teknik. Global Connect är en av de ledande leverantörerna av Sjunet i Sverige. De har ett erfaret team som är väl införstådda i tekniken och hur du säkert ansluts till systemet. De erbjuder ett omfattande utbud av tjänster som kan anpassas till organisationens behov. Beroende på organisationens specifika krav, kan Global Connect erbjuda lösningar som inkluderar: anslutning till Sjunet, upprättande av säkerhet och värdefullt stöd för drift och hantering av nätverk.

Vad finns det för fördelar med att använda Sjunet?

Sjunet erbjuder ett säkert och privat nätverk som ger användare skydd mot cyberattacker och hot. Det ger också möjlighet att anpassa och använda olika säkerhetsfunktioner. Det stöder också ett stort antal protokoll, vilket ger användare möjlighet att ta del av ett stort utbud av tjänster. Sjunet erbjuder också tillgång till ett professionellt stödteam som kan hjälpa dig att lösa eventuella problem med nätverket.

Hur säkert är sjunet?

Systemet använder de senaste teknologiska säkerhetsverktygen för att skydda alla användare och deras data. Det använder också kryptering för att skydda känsliga uppgifter. Varje leverantör ser till att deras servrar uppdateras regelbundet för att förhindra dataintrång.


Tillbaka