Colocation är det samlingsord som används för att beskriva en typ av tjänst som tillhandahålls av internetleverantörer. Det innebär att en kund ställer olika typer av fysisk utrustning, såsom servrar, lagring och annan IT-utrustning, på en värdleverantörs plats och får tillgång till deras nätverk och andra tjänster. Kunden är ansvarig för att sköta och underhålla sin utrustning medan värdleverantören står för säkerhets- och kyltjänster, samt skydd mot strömavbrott.

Vilka är de ledande leverantörerna av colocation-tjänster i Sverige?

I Sverige finns det några stora leverantörer av colocation-tjänster. Global Connect erbjuder colocation som är skräddarsydd för att passa företagets behov. Med ett colocation-avtal från Global Connect erbjuds stöd för högpresterande nätverkstjänster, såsom redundans, kontinuerlig tillgång till datacenter, skydd mot strömavbrott och övervakning av nätverksprestanda.

Global Connect erbjuder colocation-lösningar som är skräddarsydda för att passa företagets behov. Med ett colocation-avtal från Global Connect erbjuds stöd för högpresterande nätverkstjänster, såsom redundans, kontinuerlig tillgång till datacenter, skydd mot strömavbrott och övervakning av nätverksprestanda.

Vad är fördelarna med att använda colocation?

Colocation är en möjlighet att placera ditt företags server eller annan IT-utrustning hos en datacenter-leverantör. Det ger företaget högre prestanda, bättre säkerhet och mer tillgänglighet för sina webbplatser.

Fördelarna med att använda colocation är många. För det första får företaget tillgång till en hög prestanda för sina servrar. Detta är möjligt eftersom datacenter-leverantörerna brukar ha bättre och modernare teknik än vad som är möjligt att få hemma. Dessutom är colocation ett säkert alternativ. Datacenter-leverantörer brukar ha mycket bättre brand- och rörelsesensorer än vad som är möjligt att installera hemma. De kommer också att ha professionell IT-support som kan hjälpa dig att skydda dina servrar från störningar eller externa faktorer.

Vad är de viktigaste säkerhetsfunktionerna som finns tillgängliga vid colocation-tjänster i Sverige?

Colocation-tjänster i Sverige erbjuder ett antal säkerhetsfunktioner som skyddar kundernas data. De viktigaste säkerhetsfunktionerna som är tillgängliga inkluderar branschledande brandväggar, åtkomstkontrollsystem, ELK-teknik, uppdaterade säkerhetspatcher, fysiska åtkomstkontroller, ständig övervakning av systemen och stöd för gällande dataskyddsregler. Dessutom erbjuder många colocation-tjänster i Sverige ytterligare fördelar som till exempel säkerhetsbackup, kontinuerlig övervakning och kontroll av systemen, krypterad datalagring och en hög nivå av dataskydd.


Tillbaka