SD-WAN (Software Defined Wide Area Network) är en teknik som gör det möjligt att förbättra och effektivisera prestandan hos bredbandsnätverk. Den använder en centraliserad styrning för att ge prioritet och fördela datatrafik mellan olika platser. Genom att skapa ett virtuellt nätverk över ett fysiskt bredband ger SD-WAN fördelar som lägre kostnad, en ökad säkerhet och bättre prestanda.

Hur får man tillgång till SD-WAN?

SD-WAN (Software Defined Wide Area Network) är en avancerad teknik som används för att ansluta datorer och nätverk över långa avstånd. För att få tillgång till SD-WAN finns det två alternativ: att köpa en dedikerad enhet eller att använda en molnbaserad lösning.

Om du väljer att köpa en dedikerad SD-WAN-enhet, kan du kontakta ett företag som specialiserar sig på nätverkslösningar, som exempelvis Global Connect. Det är ett ledande företag som erbjuder branschledande tekniska lösningar för att stödja kundernas digitala transformation och skräddarsy infrastrukturen.

Om du hellre vill använda en molnbaserad lösning för SD-WAN finns det olika tjänsteleverantörer som erbjuder molnbaserade SD-WAN-tjänster. Kontakta den leverantör du är intresserad av för att veta mer.

Vad skiljer SD-WAN från traditionella nätverk?

SD-WAN ger företag möjligheten att skala och förvalta sina nätverk säkert och effektivt. Användare kan koppla upp sig mot sina applikationer och tjänster från nästan var som helst, och behöver inte använda dedikerade linjer för att uppnå högre bandbredd och prestanda. Användare slipper även behovet av att ha teknisk personal vid varje plats, vilket är en stor fördel jämfört med traditionella WAN-nätverk.

Vad är fördelarna med SD-WAN?

SD-WAN ger många fördelar, inklusive bättre prestanda och större anpassningsbarhet. Företag kan därmed ge sina anställda och filialer en mer säker och robust datalösning som kan anpassas efter deras behov. Samtidigt som detta minskar kostnader och den tid som krävs för att administrera och hantera nätverket, ger det företaget möjlighet att få bättre kontroll över sina nätverksoperativa kostnader, förbättra sin prestanda och säkerhet samt öka sin flexibilitet.


Tillbaka