Windowstips & -tricks

Textstorlek
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Startsida Windows XP System Stäng av indexering av filer i XP

Stäng av indexering av filer i XP

Skicka sidan Skriv ut

I Windows XP finns det en indexeringstjänst som hämtar information från filer och skapar ett index för snabbare filsökning. Om du inte använder Windows XP:s inbyggda sökfunktion särskilt ofta kan du med fördel slå av den här funktionen och därmed öka datorns allmäna prestanda något. Även när tjänsten inte arbetar med indexeringen tar den upp mellan 500 kilobyte och två megabyte arbetsminne. Att söka efter filer kommer att gå lite långsammare men i gengäld kommer allt annat gå lite snabbare. Du inaktiverar filindexering genom att starta registereditorn och navigera till HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ CurrentControlSet\Services\CISvc.
Dubbelklicka där på värdet "Start" och ändra "Data" till "4". Stäng sedan registereditorn och starta om datorn för att ändringen skall börja gälla.

Detta tips fungerar på: Samtliga versioner av Windows XP.

  För frågor om tipsen, guiderna eller generella problem hänvisar vi till forumet på alltomxp.se och alltomvista.se.

ANNONSER:
I samarbete med

Allt om Windows (www.alltomwindows.se)

På sajten Allt om Windows får du hjälp med allt du behöver om Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Internet Explorer och annat som kretsar kring Microsoft och datorer. Du hittar även de senaste nyheterna såväl som erfarenheter från fältet på sajten och funktioner som galleri, chatt och nedladdningar. Gå till sajten >

Blogg för IT-proffs

The Experience Blog (www.theexperienceblog.com)

På bloggen för IT-proffs, The Experience Blog, hittar du tips, guider och information för dig som arbetar med IT.

Affiliator Affiliateprogram

Annonser

Annonser