Windowstips & -tricks

Textstorlek
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Startsida Guider Felsökning, hårdvara och drivrutiner Så beställer du hotfixar från Microsoft

Så beställer du hotfixar från Microsoft

Skicka sidan Skriv ut

Nästan dagligen släpper Microsoft så kallade hotfixar, det vill säga uppdateringar som åtgärdar specifika problem och buggar för inte bara Windows utan Office, Exchange och alla andra Microsoftprodukter. Dessa hotfixar är sällan tillgängliga för allmän nedladdning utan kan endast erhållas genom att kontakta Microsoft Support. Notera att försiktighet bör iakttas med dessa hotfixar eftersom de inte genomgår samma kvalitetskontroll som publika uppdateringar som släpps.

Beställ hotfixen på webben snabbaste sättet

Som sagt kan du alltid ringa Microsoft Support och begära hotfixen men det finns ett smidigare sätt, nämligen att beställa den direkt på webben. Tidigare hade Microsoft ett fint generellt formulär för detta men det är nu borttaget till förmån för ett fornulär där du i direkt anslutning till KB-artikeln det gäller enkelt beställer hotfixen. Enda kruxet är att forumläret eller länken till det inte visas om man besöker sajten från Sverige, eftersom den automatiskt väljer det land som man har regionala inställningar för.

Så kommer du åt beställningsformuläret

För att komma åt beställningsformuläret klickar du helt enkelt "Ändra" som står direkt till höger om Sverige i menylisten högst upp på sidan. Välj USA och backa sedan tillbaka till KB-artikelns sida och ladda om denna. Då kommer länken "View and request hotfix downloads" att dyka upp och när du klickar den får du välja vilken plattform och vilket språk du vill ha hotfixen på.

Nedladdningslänken skickas till dig inom fem minuter och om det inte är något skräppostfilter som sätter käpparna i hjulet men vanligtvis så trillar e-postet från Microsoft in direkt i Inkorgen.

Hotfix
Så här ser sidan för KB955427 ut så länge Sverige är valt i den övre menylisten.

Hotfix 
Så här samma sida ut om man har valt USA som land. Notera att rutan och länken View and request hotfix downloads nu syns och är klickbar.

Hotfix
Så här ser beställningssidan ut. Du väljer vilka språk och vilken plattform du vill beställa hotfixen för, snabbt och enkelt.

Kom ihåg!

Tänk på att de hotfixar som endast är tillgängliga genom att på ovan nämnda sätt beställa dessa inte testats lika väl som andra uppdateringar. Notera också att ett Service Pack till största del består av hotfixar som aldrig är tillgängliga för allmänheten men att Service Pack framför allt för Windows testas mycket noggrant.

  För frågor om tipsen, guiderna eller generella problem hänvisar vi till forumet på alltomxp.se och alltomvista.se.

ANNONSER:
I samarbete med

Allt om Windows (www.alltomwindows.se)

På sajten Allt om Windows får du hjälp med allt du behöver om Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Internet Explorer och annat som kretsar kring Microsoft och datorer. Du hittar även de senaste nyheterna såväl som erfarenheter från fältet på sajten och funktioner som galleri, chatt och nedladdningar. Gå till sajten >

Blogg för IT-proffs

The Experience Blog (www.theexperienceblog.com)

På bloggen för IT-proffs, The Experience Blog, hittar du tips, guider och information för dig som arbetar med IT.

Affiliator Affiliateprogram

Annonser

Teman

Officiella teman för Windows 7 hittar du hos Microsoft > Ladda hem teman för Windows 7
Ladda hem teman för Windows 7 från Microsoft

Fräscha teman för Windows XP...
Royale (Energy Blue Theme) för Windows XP Royale Noir för Windows XP Royale Zune tema för Windows XP
Fräscht tema för Windows Vista...
Royale Blue-tema för Windows Vista

Annonser