Windowstips & -tricks

Textstorlek
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Startsida Windows XP Användargränssnittet Lägg till en "Lås dator"-knapp i startmenyn

Lägg till en "Lås dator"-knapp i startmenyn

Skicka sidan Skriv ut

I Windows Vista finns det en knapp i startmenyn intill avstängningsknappen som låser datorn. Det är en bra vana att låsa datorn om du måste lämna den tillfälligt. På så sätt riskerar du inte att någon obehörig kommer åt och kanske förstör det du håller på med. Ett sätt att aktivera låset är att trycka tangentkombinationen [Windows] + [L] men många föredrar att använda musen och då kan du antingen tillverka en genväg för skrivbordet eller så kan du med hjälp av ett registerhack lägga till en knapp i startmenyn.

Ladda hem den färdiga registerfilen och dubbelklicka på den och godkänn ändringen. Efter att du har loggat ut från ditt Windowskonto och in igen kommer du att hitta din nya "Lås Dator-knapp" i startmenyn precis under "Sök" och "Kör". Skulle du vilja ta bort funktionen igen så är det möjligt genom att applicera fixen för att rulla tillbaka ändringen, se sidan Snabbfixar.

Ladda hem och kör registerfilen.

Detta tips gäller för: Samtliga versioner av Windows XP.

  För frågor om tipsen, guiderna eller generella problem hänvisar vi till forumet på alltomxp.se och alltomvista.se.

ANNONSER:
I samarbete med

Allt om Windows (www.alltomwindows.se)

På sajten Allt om Windows får du hjälp med allt du behöver om Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Internet Explorer och annat som kretsar kring Microsoft och datorer. Du hittar även de senaste nyheterna såväl som erfarenheter från fältet på sajten och funktioner som galleri, chatt och nedladdningar. Gå till sajten >

Blogg för IT-proffs

The Experience Blog (www.theexperienceblog.com)

På bloggen för IT-proffs, The Experience Blog, hittar du tips, guider och information för dig som arbetar med IT.

Affiliator Affiliateprogram

Annonser

Annonser