Windowstips & -tricks

Textstorlek
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Fel
  • Fel vid laddning av flödesdata.
Startsida Guider Office Skapa en anpassad installation av Office 2007

Skapa en anpassad installation av Office 2007

Skicka sidan Skriv ut

Office 2007 innebÀr nya sÀtt att anpassa det och Àr inte helt likt föregÄngaren Office 2003 utan Microsoft har infört en del nya förÀndringar. Nedan fÄr du som hemanvÀndare eller systemadministratör tips om hur du kan förbereda Office 2007 med förberedda instÀllningar och se till att Office 2007 Àr uppdaterat redan vid installationstidpunkten.

Steg 1 - LĂ€gg till uppdateringar som installeras automatiskt

Genom att lÀgga till uppdateringar för Office-programmen i mappen "Updates" installeras dessa automatiskt dÄ du installerar Office 2007. Enda kruxet Àr att filerna mÄste vara i Windows Installer Patch-format (MSP). Office 2007-filerna du laddar ner frÄn Microsoft Download Center Àr i EXE-format men genom att köra exempelvis kommandot nedan. 

outlook2007-kb933493-fullfile-x86-glb.exe /extract:c:\mapp

NÀr du gör det sÄ packas det upp en MSP-fil frÄn EXE-filen som du kan lÀgga i Updates-mappen. För att ta reda pÄ vilka uppdateringar som behövs för ditt Office Àr ett hett tips att kolla vilka uppdateringar som pÄ en befintlig installation har installerats via Microsoft Update.

Steg 2 - Anpassa Office 2007 för automatisk installation

Att anpassa Office 2007 Àr busenkelt, du startar helt enkelt Office Customization Tool genom att köra setup.exe med vÀxeln admin:

setup.exe /admin

Du kan sedan lÀgga till serienummer, vilka komponenter du vill installera, förinstÀllda kontoinstÀllningar i Outlook och mycket mer. NÀr du Àr klar med anpassningen sparar du filen och döper den till exempelvis egnainstÀllningar.msp och lÀgger filen i Updates-mappen, dÄ alla instÀllningar du valt kommer att appliceras automatiskt under installationen. Den MSP-fil med anpassade instÀllningar som du skapar kommer endast att anvÀndas om du startar installationen med setup.exe-programmet. Om du har tÀnkt att rulla ut Office 2007 som MSI via grupprinciper sÄ gÄr det dÄ inte att fÄ med de anpassade instÀllningarna, istÀllet mÄste dÄ ett start-script anvÀndas för att köra igÄng setup.exe.

Varning!VÀrt att notera Àr att du inte heller kan skicka ut Office 2007 per anvÀndare utan mÄste göra detta pÄ dator-nivÄ nÀr du skickar ut det med grupprinciper.

Office Customization Tools

 

Steg 3 - Rulla ut Office via grupprinciper med anpassade instÀllningar

För att rulla ut Office 2007 med anpassade instÀllningar mÄste du göra detta via ett start-script. Scriptet bör kontrollera att Office inte redan finns installerat pÄ datorn för att dÀrefter avgöra om Office behöver installeras eller inte. NedanstÄende rad kan anvÀndas i en BAT-fil för att avgöra om Office 2007 ska installeras eller inte pÄ datorn:

IF NOT EXIST "C:\Program Files\Office\Office 12\WINWORD.exe" start /wait \\<servernamn>\Office 2007\setup.exe

Skapa nu en grupprincip för att sedan lÀgga till skriptet i Datorkonfiguration > Windows-instÀllningar > Skript (start/avslut) och i Start klickar du pÄ "visa filer" och kopierar dÀr in skript-filen. Klicka sedan pÄ lÀgg till och skriv in filnamnet som skriptnamn.

  För frågor om tipsen, guiderna eller generella problem hänvisar vi till forumet på alltomxp.se och alltomvista.se.

ANNONSER:
I samarbete med

Allt om Windows (www.alltomwindows.se)

PÄ sajten Allt om Windows fÄr du hjÀlp med allt du behöver om Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Internet Explorer och annat som kretsar kring Microsoft och datorer. Du hittar Àven de senaste nyheterna sÄvÀl som erfarenheter frÄn fÀltet pÄ sajten och funktioner som galleri, chatt och nedladdningar. GÄ till sajten >

Blogg för IT-proffs

The Experience Blog (www.theexperienceblog.com)

PÄ bloggen för IT-proffs, The Experience Blog, hittar du tips, guider och information för dig som arbetar med IT.

Affiliator Affiliateprogram

Annonser

Senaste nyheterna om Windows

Teman

Officiella teman för Windows 7 hittar du hos Microsoft > Ladda hem teman för Windows 7
Ladda hem teman för Windows 7 frÄn Microsoft

FrÀscha teman för Windows XP...
Royale (Energy Blue Theme) för Windows XP Royale Noir för Windows XP Royale Zune tema för Windows XP
FrÀscht tema för Windows Vista...
Royale Blue-tema för Windows Vista

Annonser