Windowstips & -tricks

Textstorlek
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Startsida Guider Felsökning, hårdvara och drivrutiner Installera senaste Nvidia-drivrutinerna på bärbara datorer

Installera senaste Nvidia-drivrutinerna på bärbara datorer

Skicka sidan Skriv ut

Denna guide gäller för: Samtliga versioner av Windows XP och Windows Vista.

Nya Nvidia-drivrutiner släpps ganska ofta men tyvärr går endast Nvidias officiella drivrutiner att installera på vissa typer av Nvidias grafikkort och aldrig på bärbara datorer med Nvidia-grafikkort. Det finns dock ett sätt att kringgå detta. När du följer denna guide kommer du att kunna installera de senaste Nvidia-drivrutinerna även fast Nvidias installationsprogram säger att den inte hittade något grafikkort som stöds.

Steg 1 - Ladda ned de officiella eller inoffciella Nvidia-drivrutinerna

Börja med att ladda ner de officiella drivrutinerna från Nvidias webbplats (eller de senaste inofficiella från forumet på Laptopvideo2Go).

Nvidia

 

Steg 2 - Ladda hem en modifierad INF-fil

För att få stöd för alla Nvidias grafikkort brukar sajten Laptopvideo2Go göra en modifierad INF-fil för alla drivrutiner som släpps. Alla grafikkort har per modell ett unikt hårdvarunummer och dessa lagras i INF-filen. I de officiella Nvidia-drivrutinernas INF-fil finns inte alla dessa hårdvaru-ID:n med och därför kan den drivrutinen inte installeras på alla datorer med Nvidia-kort. Den modifierade INF-filen innehåller däremot så gott som alla hårdvaru-ID:n för Nvidias grafikkort och kan således installeras på så gott som alla datorer med att Nvidia-kort, må det vara stationära eller bärbara datorer. Ladda hem den modifierade INF-filen från LaptopVideo2Go (välj drivrutinsnummer samt 32- eller 64-bit och sedan "Modded INF") och spara den i mappen där du packade upp dina drivrutiner. Om du tillfrågas om du vill ersätta den INF-fil som redan finns väljer du Ja.

Nvidia

 

Steg 3 - Installera drivrutinerna

I Windows Utforskaren går du nu till mappen där du packade upp drivrutinen och startar setup.exe. Installationsprogrammet startar nu och den nya drivrutinen kommer om du gjort rätt med största sannolikhet att installeras utan problem. Får du problem eller undrar du något så posta en fråga i forumet på alltomxp.se och alltomvista.se.

Nvidia

 

Avancerat - anpassa INF-filen själv

Om du är lite händig kan du själv modifiera INF-filen till att fungera med just ditt grafikkort. Detta gör du genom att först ta en INF-fil där du vet att det finns stöd för ditt grafikkort, sök så på modellnumret, exempelvis "Nvidia Quadro NVS 110M" och leta upp rätt rad som i detta fall ser ut som:

NVIDIA_G72.DEV_01DA.1  = "NVIDIA Quadro NVS 110M"

Kopiera sedan delen "01DA.1" och sök efter den i INF-filen, du hittar då en rad liknande:

%NVIDIA_G72.DEV_01DA.1%  = nv_NV3x_DOEB,             PCI\VEN_10DE&DEV_01DA

När sedan en ny drivrutin släpps så klistrar du helt enkelt in dessa två rader på motsvarande ställe i den INF-filen och vips så kan drivrutinerna installeras utan problem!

Nvidia

  För frågor om tipsen, guiderna eller generella problem hänvisar vi till forumet på alltomxp.se och alltomvista.se.

ANNONSER:
I samarbete med

Allt om Windows (www.alltomwindows.se)

På sajten Allt om Windows får du hjälp med allt du behöver om Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Internet Explorer och annat som kretsar kring Microsoft och datorer. Du hittar även de senaste nyheterna såväl som erfarenheter från fältet på sajten och funktioner som galleri, chatt och nedladdningar. Gå till sajten >

Blogg för IT-proffs

The Experience Blog (www.theexperienceblog.com)

På bloggen för IT-proffs, The Experience Blog, hittar du tips, guider och information för dig som arbetar med IT.

Affiliator Affiliateprogram

Annonser

Teman

Officiella teman för Windows 7 hittar du hos Microsoft > Ladda hem teman för Windows 7
Ladda hem teman för Windows 7 från Microsoft

Fräscha teman för Windows XP...
Royale (Energy Blue Theme) för Windows XP Royale Noir för Windows XP Royale Zune tema för Windows XP
Fräscht tema för Windows Vista...
Royale Blue-tema för Windows Vista

Annonser